Sătmărenii pot construi o clădire cu consum de energie de sub 1000 de lei pe an

Sătmărenii pot construi o clădire cu consum de energie de sub 1000 de lei pe an

miercuri, 9 mai 2018 15:08:14 Europe/Bucharest

Eternele dureri de cap în pragul anotimpului rece au un leac: există soluții tehnice pentru reducerea drastică a cheltuielilor la utilități. Cum?! Nimic mai simplu: prin achiziționarea și montarea pe imobile unor materiale de construcții extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Speciliștii susțin că pentru realizarea unei astfel de construcții trebuie să se țină cont de un set de principii:

1. Termoizolația trebuie să fie continuă, fără întreruperi – în acest fel se elimină punțile termice care duc la pierderea căldurii în cazul construcțiilor convenționale.

2. Întreaga structură a casei (pereți, acoperiș, uși, ferestre) trebuie să fie etanșă, pentru a împedica infiltrarea aerului exterior și pierderea temperaturii ambientale.

3. Geamurile montate trebuie să fie performante energetic (de preferat geam tripan). La fel și ușile alese.

4. Un sistem eficient de ventilare și recuperare de căldură, care să mențină o temperatură confortabilă în interior și o calitate crescută a aerului.

5. Trebuie proiectată în legătură directă cu terenul, astfel încât să beneficieze de un maxim aport energetic solar care să îi permită exploatarea energiei solare în sezonul rece, dar și minimizarea supraîncalzirii în sezonul cald.

Principiile caselor pasive pot fi aplicate oricărui tip de construcție – fie că vorbim de locuințe familiale, blocuri de apartamente sau chiar clădiri de birouri. O astfel de casă ar trebui să aibă un consum de energie nu mai mare de 15kWh/mp pe an pentru încalzire și racire. Aceste calcule se traduc cu facturi concrete de sub 1.000 de lei/an.
Toate acestea le puteți achiziționa în municipiul Satu Mare la depozitul central de pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 27, Magazinul 7 Perla de pe Bulevardul Independenței, bloc UH 8/1, Magazinul 8 de pe Bulevardul Lucian Blaga, UU 38, Magazin 2 Casa Pașca – Drumul Careiului, C 15 -17. De asemenea, în Carei la magazinul Lebăda, situat pe Calea Armatei Române, nr. 1.

Postat în News De:

Cristian BestPasca