Designul băilor în stil minimalist

Designul băilor în stil minimalist

marți, 26 iunie 2018 11:31:48 Europe/Bucharest

Într-o lume cuprinsă de grabă și gălăgie spațiile liniștite și relaxante devin din ce în ce mai rare, deseori contribuind la starea noastră de bine. De aceea este foarte important să existe un echilibru sau să creăm acel echilibru și un spațiu liniștit unde să ne putem întoarce la simplitate și să avem parte de liniște mentală.

Din momentul în care ne trezim să ne pregătim pentru ziua care e în față, zgomotul începe, fie sunetul alarmei, fie zgomotele traficului sau zgomotele monotone ale vieții cotidiene. De aceea, imediat după ce vă ridicați din pat și gălăgia își face loc e necesar acest balans. Rutina dimineții, este în concordanță cu baia și este spațiul unde vă bucurați de intimitate.

Tot zgomotul menționat anterior, trebuie să se diminueze în acest spațiu și pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar ca baia dumneavoastră, să inspire liniște. Un stil minimalist este ceea ce oferă unei băi această liniște atât de mult dorită. Și stilul acesta pornește de la alegerea gresiei și a faianței care reprezintă o mare parte, chiar totalitatea vizuală e unei băi.

Gresia antidezlisantă (anti alunecare) culoarea marfil cu textura ce recrează un fildeș sau o perlă reprezintă efectul minimalist necesar oricărui moment al zilei. Plăcile sunt sub forma unor triunghiuri îmbinate în perechi, vizual încercând să reconstituie aparența tipurilor de casă rurale. Acest model de gresie vine și în beige și gris .  Pentru pereți recomandăm faianța neutral blanco în alternanță cu decorul arki pela .

Un alt tip de gresie și faiantă cu un model mai simplu și clasic este modelul concrete rezemblând culoarea cenușie a cimentului, efectul fiind desigur completat de faianța în același stil minimalist. 

Decorul din aceiași gamă Concrete este proiectat pentru a oferi substanță și pentru a recrea efectul de coloană a infinitului dând senzația vizuală de continuitate și etern. 

Pe lângă aceste modele, din aceiași gamă minimalistă când vine vorba de gresie și faianță mai recomandăm modele neutre pe care le puteți găsi aici