SUPEREROU. Tânărul medic care a pus PRIMUL STENT la Satu Mare. A SALVAT zeci de vieți

SUPEREROU. Tânărul medic care a pus PRIMUL STENT la Satu Mare. A SALVAT zeci de vieți

miercuri, 9 mai 2018 15:30:56 Europe/Bucharest

La Spitalul Județean Satu Mare a fost pusă în practică PRIMA angioplastie, procedură nechirurgicală care este folosită pentru a deschide arterele coronare blocate prin introducerea unei teci de plastic. Primele proceduri – toate de succes – au fost făcute în premieră – la începutul lunii iulie la Satu Mare de către o echipă de medici condusă de Bogdan Duțu.

Dr. Bogdan Duțu a spus că aparatura de la Satu Mare este de ultimă generație, fapt care înseamnă o șansă în plus la viață pentru sătmăreni!

”Până acum pacienții trebuiau să meargă la servicii din alte orașe pentru astfel de proceduri, unde existau dotări speciale, și anume un angiograf. Care este un aparat extrem de scump, care a costat în jur de 600.000 de euro și a fost adus – la solicitarea Spitalului – printr-un proiect național. Totuși, nu era de ajuns doar de o dotare logistică, ci era nevoie și de medici pregătiți care să pună în practică și să ducă la capăt asemenea proceduri”, a spus Bogdan Duțu.

Dr. Bogdan Duțu a spus – pentru PresaSM.ro – că se simte foarte bine la Satu Mare și ține să mulțumească conducerii Spitalului Județean și echipei de medici, asistenți și infirmiere.

”În primul rând, vreau să spun că mă simt bine în mijlocul sătmărenilor și am fost foarte bine primit într-o echipă, nu face de unul singur aceste lcururi. Deci, este o echipă din care au făcut parte managerul spitalului, Secția de Cardiologie, colegii de la sală care m-au ajutat. Iar eu sunt mândru că pot ajuta și că îmi pot aduce sprijinul pentru rezolvarea problemelor medicale ale orașului”, a declarat dr. Duțu.  

Dr. Bogdan Duțu explică importanța angioplastiei
Până în prezent, dr. Duțu și echipa sa au la activ, în vâteva luni, circa 150 de proceduri duse la bun sfârșit!

”Până în acest moment există un număr de aproximativ 150 de proceduri, dintre care un anumit procent, probabil undeva 25-30% care au beneficiat și de implantare de stent în totalul de proceduri. Sigur că procedurile sunt de mai multe feluri. Unele care vizează circulația inimii, altele care vizează circulația membrelor inferioare și acolo unde există astfel de probleme”, a mai spus dr. Duțu pentru PresaSM.ro.

Pentru faptul că a reușit o PREMIERĂ medicală la Satu Mare, Lebăda și PresaSM.ro i-au oferit o diplomă de merit și un voucher de cumpărături, pus la dispoziție de Lebăda.

”Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, în acest an ne-am propus să recompensăm societatea sătmăreană prin susținerea valorilor. Am început cu tinerii artiști și continuăm cu persoane care salvează vieți. Persoane care sunt îngerii păzitori ai comunității noastre. Îi mulțumim pe această cale dr. Bogdan Duțu”, a spus directorul de marketing al Lebăda, Cristian Pașca.

Postat în News De:

Cristian BestPasca